Arroz con Puerco (Cerdo)

Arroz con Puerco (Cerdo)

Hey everyone, it's Jim, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, Arroz con Puerco (Cerdo). One of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Arroz con Puerco (Cerdo) is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is appreciated by millions daily. It is easy, it's quick, it tastes yummy. They are nice and they look wonderful. Arroz con Puerco (Cerdo) is something which I've loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Arroz con Puerco (Cerdo), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con Puerco (Cerdo) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Arroz con Puerco (Cerdo) is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Arroz con Puerco (Cerdo) using 22 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Esta es una fusión peruano panameña, en una versión rápida.

Ingredients and spices that need to be Take to make Arroz con Puerco (Cerdo):

  1. 250 gr costilla de cerdo
  2. 1 cda aceite de oliva
  3. al gusto sal y pimienta
  4. 1 cdta paprika
  5. 1 cda vinagre o jugo de limón
  6. 4 tazas arroz
  7. Sofrito Diluido:
  8. 1 cebolla picada
  9. 3 dientes ajos
  10. 4 ajíes amarillo peruanos
  11. 6 ajíes criollos rojos
  12. al gusto sal y pimienta
  13. 1 cda ají panca en polvo
  14. 1 cdta cúrcuma
  15. 1 cerveza negra
  16. 2 tazas agua
  17. Caldo Verde:
  18. 1 mano de cebollina
  19. 1 mano de cilantro
  20. 6 hojas culantro
  21. 6 tazas caldo de huesos de res
  22. al gusto sal y pimienta

Instructions to make to make Arroz con Puerco (Cerdo)

  1. En una cazuela calentamos una cucharada de aceite y sofreímos las costillitas cortadas en tamaño bocado, preferible sin los huesos, hasta dorarlas, deben quedar 3/4. Esto nos va a dejar una manteca, la cual usaremos para hacer el sofrito, pero no debe ser más de 4 cucharadas. Las costillitas le rociamos sal, pimienta, paprika y vinagre blanco y las dejamos enfriar, que absorban la sazón.
  2. Caldo Verde: en una licuadora agregamos todos lo ingredientes picados, y con golpes de motor lo integramos hasta que fluya y homogeneizar la mezcla, 15 segundos a lo mucho. Reservar
  3. Sofrito Diluido: En la manteca que nos queda, arrancamos con la cebolla y ajos, luego los ajíes, sazonamos y agregamos las especies, revolviendo sin parar, para que la manteca tome sabor pero no queme los ingredientes. Ahora entra la cerveza, le damos dos minutos que cuaje el sabor y adentro el agua. Esto lo dejamos hervir suavemente, fuego bajo, 5 a 7 minutos para que el agua gane todos los sabores.
  4. Ahora entra el arroz y el caldo verde, revolvemos suave para integrar todo, ojo que con el caldo verde debe quedar máximo dos dedos acostados sobre el nivel del arroz. Le damos hervor a todo fuego 5 minutos, bajamos a fuego medio y lo dejamos hasta que el líquido consuma al nivel del arroz. Aquí bajamos a fuego mínimo, ese que casi casi se apaga, debe verse una gota azul en cada hoyo del quemador.
  5. Tapado lo cocemos LENTAMENTE 15 minutos, agregamos el puerco salteado y volteamos el arroz (que esta sin líquidos) con un cucharón, de tal forma que en porciones volteamos el arroz de abajo para arriba, y al girarlo el puerco se integra y queda sumergido en el arroz. En este momento al arroz le deben faltar 10 a 15 minutos de llama bajísima. Ahora, si al voltearlo lo pruebas y esta cocido el arroz, solo 5 minutos más y listo. Si está arenoso adentro le damos los 15 minutos.
  6. Decoras con ají amarillo picado y acompañas con un ceviche de pescado recién hecho. Letal, de muerte lenta, esto es una delicia...!!!

As your experience and confidence grows, you will certainly find that you have more natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your personal preferences over time. Whether you want to serve a recipe that uses fewer or more components or is a little bit more or less zesty, you can make basic changes to accomplish this goal. To put it simply, begin making your dishes on schedule. As for basic food preparation abilities for beginners you don't need to discover them yet just if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a complete guide to quick and also simple lunch recipes yet its great food for thought. Ideally this will obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your household without doing too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this special food How to Make Perfect Arroz con Puerco (Cerdo). Thanks so much for your time. I'm confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

El Hackepeter de mi abuelo (carne tártara estilo alemán)

SPAGHETTI CON ALBÓNDIGAS DE CAMARONES. M.R. £,Gc

Carne molida con huevo